Jag tog min morgonpromenad till jobbet i morse. Det kändes som lätt dugg när jag gick ut strax efter halv sju. Men för varje meter som jag avverkade ökade flingorna. När jag äntligen var framme strax efter sju var den röda kappan alldeles vit av snö. Likaså min ryssmössa. Jag köpte en mössa i Malmö förra sportlovet. Den har blivit flitigt använd i vinter som hittills inte varit någon vinter. Några tycker att jag ser ut som en ryss i den mössan. Jag tog på mig mitt senaste klädfynd från Röda korset. Det är en röd kofta som kostade en femtiolapp. Den ser inte använd ut. På koftan satt en vit tygros. Den ingick i priset sa kvinnan som tog betalt. Idag såg jag en liten prislapp på rosen. Det visade sig att den kostade en tia. Jag tror inte att de ojar sig så mycket över det. Jag är en av deras stamkunder.
Det blev en del handlat på secondhand under sportlovet. Förutom det som ni såg på bilden från mitt köksfönster förra veckan hittade jag även fyra snygga kaffemuggar. Ja, även en liten golvljusstake med ljus och en liten rund oxhudsmatta. Jag gillar att blanda nytt och gammalt. Arton begagnade klädgalgar kostade jag också på mig. Därmed är det mer ordning bland mina kläder. Jag har använt de nya byxorna jag hittade i fredags. Med hjälp av olika tunikor kan jag kombinera och ha en ny outfit praktiskt taget varje dag. Jag köper ofta koftor på secondhand. Jag är ganska frusen och använder ofta koftor. Året runt faktiskt. Om sommaren är det praktiskt att ha en tunnare kofta över klänningen. En gång om året brukar jag rensa bland kläderna. Jag slänger endast det som är trasigt eller uttvättat. Som jag nämnt tidigare använder jag uttvättade tunikor som sovplagg under vintern. Jag kastar inget i första taget med andra ord.
De flesta nya kläder handlar jag på postorder. Byxor handlar jag i någon av stadens butiker. Cellbes heter postorderföretaget som jag ofta handlar hos. De har även sängkläder. Mina sommarklänningar handlar jag hos Bonprix. Jag har handlat hos detta postorderföretag de senaste sex åren. Fina somrar använder jag klänningar från juni och en bit in i september.
Det blev en runda till Willys efter jobbet. Minstingen hämtade mig. Det var extrapris på mitt favoritkaffe. Jag fick faktiskt kaffe i julklapp. Så tre månader i rad har det kommit en påse kaffe från Kopparbrev. Det är minstingen som har gett det till mig i julklapp de senaste två jularna.
Nu avslutar jag dagens inlägg med att önska er alla en trevlig onsdagskväll. Vi hörs snart igen kära läsare.